سرطان غدد بزاقی

سرطان غدد بزاقی , سرطان غدد بزاقی دهان , سرطان غدد بزاقی علایم , سرطان غدد بزاقی تحت فکی

در این مطلب از

سایت جسارت می خواهیم در مورد سرطان غدد بزاقی صحبت میکنیم ، امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرایم قرار بگیرد.

توضیحاتی در مورد سرطان غدد بزاقی

سرطان غدد بزاقی شکل نادری از سرطان است که در غدد بزاقی دهان ایجاد می شود. سرطان غدد بزاقی معمولا در غدد بناگوشی ایجاد می شود.

سرطان و افزایش سن

افزایش سن احتمال دچار شدن به برخی سرطانها را به شدت افزایش می‌دهد. اغلب سرطان‌ها در سنین حدود ۵۵ سال یا بیشتر از آن رخ می‌دهند. سرطان یکی از علت‌های اصلی مرگ در میان ن ۴۰ تا ۷۹ سال و مردان ۶۰ تا ۷۶ سال است. سرطان کودکان کمتر از ۱۵ سال را نیز دچار می‌کند. سرطان علت بیش از ۱۰ درصد موارد مرگ و میر در این گروه سنی در آمریکا می‌باشد. لوسمی حاد (نوعی سرطان خون) و سرطان‌های دستگاه عصبی مرکزی حدود ۶۰ درصد مرگ و میرها را در این سن باعث می‌شوند

سرطان غدد بزاقی چیست

سرطان غدد بزاقی (انگلیسی: Salivary gland neoplasm) نوع نادری از سرطان که در بافت غدد بزاقی به وجود می‌آید. بیشتر سرطان‌های غدد بزاقی در اشخاص مسن بروز می‌کند. این سرطان به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم می‌شود. سرطان غدد بزاقی عمدتاً در غدد پاروتید که در مقابل گوش‌ها واقع است، ایجاد می‌شود. همچنین سرطان غدد بزاقی کوچک‌تر، بیشتر در ناحیه سقف دهان (کام بالا) ایجاد می‌شود. بیشتر از نصف سرطان‌های غدد بزاقی خوش‌خیم بوده و به بافت‌های مجاور سرایت نمی‌کنند. دلیل بروز سرطان غدد بزاقی هنوز به طور دقیق مشخص نمی‌باشد.

همه چیز درباره سلول سرطانی

جسم انسان از میلیون ها میلیون سلول تشکیل شده است که در کنار هم ، بافت هایی مانند ماهیچه ها ، استخوان و پوست را می‌سازند. اغلب سلول های طبیعی بدن در پاسخ به تحریکاتی که از داخل و خارج بدن به آن ها وارد می‌شود، رشد و تولیدمثل می‌کنند و در نهایت می‌میرند. اگر این فرآیند در مسیر تعادل و صحیح خود اتفاق بیفتد ، بدن سالم می‌ماند و عملکرد طبیعی خود را حفظ می‌کند. اما مشکلات ، زمانی شروع می‌شود که یک سلول طبیعی دچار ” جهش ” و یا تغییر شده و به سلول سرطانی تبدیل می‌شود.

سرطان غدد بزاقی خوش خیم

هر انسانی سه جفت غدد بزاقی اصلی بناگوشی (غدد پاروتید)، زیر زبانی و تحت فکی دارد . غدد بزاقی کوچک تری در ناحیه لب ها، گونه و سراسر دهان و گلو وجود دارد. کار اصلی غدد بزاقی، ترشح بزاق می باشد که به هضم غذا کمک می کند و دهان فرد را مرطوب نگه می دارد. ضمنا در بزاق مواد ضد عفونی کننده نیز وجود دارد که از دهان و گلو در برابر عفونت ها محافظت می کند. سرطان غدد بزاقی معمولا در غدد پاروتید که در مقابل گوش ها واقع است، ایجاد می شود. همچنین سرطان غدد بزاقی کوچک تر، بیشتر در ناحیه سقف دهان (کام بالا) ایجاد می شود. خوشبختانه بیشتر از نصف سرطان های غدد بزاقی خوش خیم بوده و به بافت های مجاور سرایت نمی کنند. علت بروز سرطان غدد بزاقی هنوز به طور دقیق مشخص نیست.

به وجود آمدن سرطان

یک سلول طبیعی ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به یک سلول سرطانی تبدیل شود، ولی در اغلب موارد ، تبدیل در اثر مواجهه مکرر با مواد سرطان زا مانند الکل و دخانیات صورت می‌گیرد. شکل ظاهری و نیز عملکرد سلول های سرطانی شده با سلول های طبیعی تفاوت دارد. جهش یا تغییر ایجاد شده در DNA یا ماده ژنتیکی سلول اتفاق می‌افتد (DNA همان مسئول کنترل شکل ظاهری و عملکرد سلول است). وقتی DNA یک سلول تغییر می‌کند، آن سلول با سلول های سالم کنار خود تفاوت می‌یابد و دیگر کار سلول های طبیعی بدن را انجام نمی‌دهد. این سلول تغییر یافته از سلول های همسایه‌اش جدا می‌شود و نمی‌داند چه زمانی رشدش باید به پایان برسد و بمیرد. به عبارت دیگر سلول تغییر یافته از دستورها و علائم داخلی که سلول های دیگر در کنترل آنها هستند، پیروی نمی‌کند و به جای هماهنگی با سلول های دیگر خودسرانه عمل می‌کند.

علائم سرطان غدد بزاقی

احساس درد در داخل دهان زخم در پرده مخاطی دهان که روی تومور را می‌پوشاند از دست دادن توانایی حرکت صورت گرفتگی یا احتقاق بینی ایجاد تغییراتی در بینایی بی‌حسی در بخش‌هایی از صورت ضعف عضلات در یک طرف صورت مشکل در بلعیدن مشکل در گشودن کردن دهان توده یا ورم در نزدیکی فک و گردن و دهان

انواع سرطان

اغلب سرطان ها به 3 دسته عمده تقسیم می‌شوند: کارسینوم : شامل سرطان هایی می‌شود که از سلول هایی که سازنده پوست هستند (مثل سرطان پوست) و یا لایه داخلی اعضا را می‌پوشانند (مثل سرطان ریه) و یا سازنده غدد هستند (مثل سرطان سینه) منشاء می‌گیرد. سارکوم : این دسته سرطان هایی هستند که از بافت همبند مثل غضروف ، استخوان و ماهیچه منشاء می‌گیرند. از این رو سرطان استخوان یا سرطان ماهیچه را در هر نقطه از بدن سارکوم می‌گویند. لوسمی و لنفوم‌ها : شامل سرطان هایی است که از سلول های تشکیل دهنده خون و سلول های ایمنی منشاء می‌گیرند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها